sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Bon Apetit!

Heipparallaa taas!

Siitä onkin tovi vierähtänyt kun olen viimeksi tänne kirjoitellut. Vappu tuli ja meni. Toivottavasti teillä oli vähän riehakkaampi kuin omani. Oma vappu vierähti siskon poikien synttäreitä viettäessä ja koulutöitä tehden siinä sivussa. Ehdin toki käymään Cheekin ja Elastisen keikallakin vappuaattona. Tämä viikon olen viettänyt 11- vuotiaan cockerspanieli Mimmin emäntänä ja talonvahtina. Aika on kulunut myös töitä tehden ja kouluhommien parissa.  Kevät alkaa olemaan niin pitkällä, että on loppukirin aika. Koulu siis alkaa tältä keväältä lähennellä loppuaan, joten aikaa ja energiaa jää myös yhdelle satunnaiselle harrastukselle eli Sallan kokeilevalle keittiölle. Sallan kokeilevassa keittiössä kokeillaan erilaisia suhteellisen simppeleitä reseptejä.

Vielä näin iltapuhteeksi päätin kokeilla tuleeko kaupan valmiista pizzataikinasta  kelvollista pizzaa yöpalaksi.

Pizzaan käytin POP! Bakeryn Pizzadeg XXL- pizzataikinaa. Kyseessä on siis kaupasta valmispizzataikina. Täytteeksi kinkkusuikaleita, ananaspaloja, tomaattia, valkosipulia ja tietysti juustoa.

 

Pizzan tekeminen valmistaikinan avulla on hyvin yksinkertaista. Pakkaus auki ja taikina pussin sisällä olevan leivinpaperin kanssa uunipelille. Tämän jälkeen täytteet pizzataikinan päälle. Jotta   tämäkään ei olisi  ollut yksinkertaista niin en löytänyt vieraasta keittiöstä valkosipulille puristinta. Onneksi keittiössä on luovuus sallittua niin raastimella raastoin valkosipulia pizzaan. Koska pizza ei ole pizza ilman juustoa niin kruunuksi täytteiden päälle laitoin kaksi pussia Pizza Mozarella valmiiksi raastettua juustoa. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.


Nyt pizza on valmis menemään uuniin. Uunissa pizza oli noin 15 minuuttia noin 210 asteessa. Pizzalle vielä kruunuksi oreganoa.


Pizza oli sen verran hyvää ja sen tekeminen kätevää, että aion kokeilla tätä myös kotioloissa.


Bon Apetit!
















1 kommentti:

  1. Kevät on tosiaan hurahtanut pitkälle, vaikkei sitä äkkiseltään uskoisi. Nytkin kun katselee ulos, taivaalta leijuu jotain omituisia valkeita haituvia.

    VastaaPoista