maanantai 19. kesäkuuta 2017

Mustikka-Banaanijäätelö

Heipä hei!
Viime kerrasta onkin aikaa. Nyt on koulu tältä keväältä/kesältä päättynyt ja nyt sitten odotetaan viimeistä arvosanaa tälle lukukaudelle. Viimeksi kirjoittaessani tuli päätökseen Sosiaalinen media tutuksi- kurssi, jonka oppimispäiväkirjaksi tulin luoneeksi tämän blogin tai plokin riippuen haluaako asian kansanomaisesti ilmaista. Viimekertaisessa blogissani toivoin, että kirjoittaminen blogiin jatkuisi ja tässä sitä ollaan. Nyt siis ensimmäinen (tai toinen) postaus ilman tehtävänantoja.
Päätin herättää kesäsunnuntain kunniaksi Sallan kokeilevan keittiön henkiin. Mikä sen parasta kuin tehdä itse kotijäätelöä pakastimeen odottamaan lämpimiä kesäpäiviä.
Kotijäätelön tekeminen ilman jäätelökonetta on hyvin yksinkertaista. Kodinkoneista käytin vatkainta ja sauva-/tehosekoittajaa. Ja tietysti pakastinta.

Kotijäätelön ainekset ovat hyvin yksinkertaiset. Tarvitset kondensoitua maitoa, vispikermaa sekä mielikuvitusta, sillä jäätelön maku on tekijän päätettävissä.  Ja kuten nimikin sen sanoo kokeileva keittiö ei ole kokeileva keittiö ilman kokeilevaa makuyhdistelmää. Valitsin rohkeasti makuyhdistelmäksi mustikka-banaanin.


Kuten aiemmin totesin, kotijäätelön tekeminen on yksinkertaista. Ensiksi sinun tulee vatkata kerma vaahdoksi. Kerman vaahdottamisen jälkeen lisäät mukaan kondensoidun maidon. Kondensoidun maidon jälkeen lisää jäätelön mausteet olkoon ne sitten marjoja tai jotain muuta.




Seos sekoitetaan ja kaadetaan pakkasen kestävään astiaan. Astia laitetaan pakkaseen ohjeesta riippuen 4-8 tunniksi. Itse kokeilen välimaastoa ja laitoin astian pakkaseen 6 tunniksi. Kuusi tuntia tuntuu kuitenkin olevan liian vähäinen aika noin litran massan pakastumiseen kunnolla kiinteäksi, joten suosittelen pidempää pakastusaikaa.  Eli täytyy palata asiaan. Maanantaina klo: 20.30. Seos oli pakastunut kunnolla oltuaan pakkasessa yön yli ja koko maanantaipäivän. Luulen, että lyhempi aika riittää. Kahdeksan tuntia voi olla riittävä aika massan pakastumiseen.



Jäätelö on valmis tarjoiltavaksi. Bon Apetit!




2dl Vispikermaa
1 prk/tlk Kondensoitua maitoa (397 g)
1 Banaani
2-3 dl mustikoita

Herkullista kesää!
Salla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti